2014. július 18., péntek

Egy újabb "őrült" gondolatom megvalósítása....mesés falat festettem

Nem,nem...nem őrültem meg,csak "beleőrültem" a fal dekorálás eme szuper formájába :))
Már az első terhességem alatt is többször gondoltam rá,hogy milyen szép lenne egy-két mese figurát festeni a babaágy fölé a falra....aztán ezek a gondolatok mindig tovaszálltak...valahogy sosem volt rá mód,idő,lehetőség...egészen eddig!!! :)
Mivel a bölcsiben most volt tisztasági festés-szép,tiszta,de csupasz minden oldal-ezért jött az "őrült" gondolat....mi lenne ha,az én kicsikéimnek festenék valamit a falra....
A tervem az volt,hogy diavetítővel a falra vetítem a mintát,körberajzolom,majd kifestem...,CSAK annyi volt a hiba,hogy sem diavetítőm,sem diafilmjeim nem voltak! Lázas kutatás,nyomozás,telefonálás.... és SIKER következett! :)
Pár nap alatt beszereztem mindent és mivel rettenetesen türelmetlen vagyok,nem bírtam magammal..már este, otthon ki akartam próbálni a festegetést :)
Itt kell leírjam,hogy teljesen amatőr vagyok ezen a téren(is),a falfelület sem a legjobb,de a muszáj,az muszáj...márpedig nem bírtam volna aludni,ha nem próbálhatom ki azonnal :))))
Kiválasztottam egy szép mintát,Dóri pedig a helyet ahová kerüljön és uccu neki ... vetítés,rajzolás,festés...


Természetesen Ő sem maradhatott ki a jóból.... :))
Na és a végeredmény...:)


A hozzáértők biztosan találnak benne kivetni valót(és persze én is),de most az egyszer ez nem számít.Nagyon boldog voltam,hogy végre teljesült egy vágyam...biztosan fogok a bölcsiben is festeni!!!!
A bónusz pedig az a sok-sok diafilm,amit sikerült "levadásznom",mert ezentúl a kicsiknek diafilmeket fogok vetíteni-elmesélni :))))11 megjegyzés:

 1. Belli nem számít az , hogy más mit gondol, a gyerekeknek kell, hogy tetszedjen, biztos vagyok benne, hogy nagy örömöt okoztál nekik. Amikor Ingrid megszületett, én is telerajzoltam a gyermek szoba falait mese hősökkel:) Nagyon 'gyermekbirodalom ' volt:)
  Puszi!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm a biztatást,a kedves szavakat,nagyon jól esik!!!Ez a festés még nem a bölcsiben van,csak itthon "ugrottam" neki a falnak... :))))
   Biztosan nagyon klassz volt az a gyerekbirodalom,és a legfontosabb az,hogy TE készítetted a gyermekednek!!! Nem?! Puszillak és köszi,hogy írtál! :)

   Törlés
 2. Nagyon jó lett! Milyen festéket használtál? Nálunk nagyon szeretik a gyerekek a diát, ami mostanában már nem divatos. Sokkal türelmesebben nézik, mint a vibráló, DVD-t.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen Márta!Temperával festettem,a virágoknál kicsit elbohóckodtam a színek kevergetésével,azért lettek ilyen érdekes tulipánok... :)))
   Nagyon kíváncsian várom,hogyan fogadják majd nálam is a diavetítést a bölcsisek,de bízok benne,hogy tetszeni fog nekik...

   Törlés
 3. Egyetértek Emerenciával, a gyerekeknek kell hogy tetszen. Különben meg ügyes és kreatív vagy, nagyon jó lett!!!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm Zsimama,kedves vagy!!!A gyerekek a legnagyobb kritikusok,ha nekik tetszik az engem boldoggá tesz! Majd meglátjuk,jövőhéten már szeretném "élesben" is kipróbálni...:))

   Törlés
 4. Nagyon tetszik az ötlet, a szobámba szeretnék már valami más szépséget a pillangók helyére festés után (bár nagyon sajnálom őket) :). Lehet, hogy megtaláltam a megoldást és én is festek ilyen módon valamit, persze nem mesefigurára gondoltam :)! Az inspirációt mindenképpen megkaptam Tőled és a gyerekek biztosan örülnek majd az ilyen szép falfestésnek és a diavetítésnek is. Annak olyan kuckós hangulata van...én nagyon szerettem!:)

  VálaszTörlés
 5. Hétfőn kipróbálom rajtuk-velük....,remélem jó lesz a fogadtatás:))
  Biztosan nagyon szépet tudnál festeni,próbáld ki!A pillangókat én is sajnálnám,gyönyörűek!! :)

  VálaszTörlés
 6. Nagyon tetszik, a gyerekek biztosan nagyon fognak neki örülni, elkészülsz majd vele. Én is hasonlón gondolkodok, Lottihoz hasonlóan más mintával, az ebédlőnkbe. A családom szerint inkább falmatricát kellene venni, de izgatja a fantáziámat ez a féle megoldás. :))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm Icu,aranyos vagy!Sajnos még nem tudtam hozzáfogni a festéshez,mert az egyik kisfiú nem tolerálja,ha a diavetítőt előveszem... :(( Így türelemre kellett magamat inteni...,igyekszem őket "összebarátkoztatni",és majd akkor jöhetnek a szépségek a falra :)
   A falmatricák is nagyon szépek,már annyi félét lehet venni,de amit te saját magad készítesz...,na az biztosan egyedi és különleges lesz!Keress valami eldugottabb helyet,ahol kipróbálhatod a falfestést(hogy a család is megnyugodjon)aztán jöhet az ebédlő!Sok sikert hozzá! :)))

   Törlés
 7. Eltűnt a bejegyzésem. Szóval nagyon tetszik a munkád, a gyerekek biztosan nagyon fognak neki örülni, ha elkészülsz vele. Lottihoz hasonlóan én is ilyesmin agyalok éppen, az ebédlőnket szeretném feldobni vele. A családom azt mondja, vegyünk inkább falmatricát, de izgat ez a fajta megoldás. :)))

  VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...